Bejelentkezés
ONLINENEMET.FREEBASE.HU

FREEBASE

tárhely

Info

ONLINENEMET.FREEBASE.HU
/nyelvvizsgak/nemet-alapfoku/telc/telc.html

Német alapfokú, TELC nyelvvizsga - Online német

Ingyen webtárhely szolgáltatás, segítségével weboldalát elérhetövé teheti az interneten. Szolgáltatásunk magánszemélyek és jogi személyek számára egyaránt hozzáférhetö, a regisztráció csupán pár percet vesz igénybe. A nálunk tárolt oldalak a regisztráció pillanatától kezdve reklámmentesek, nem kell emelt díjas smst küldeni, vagy éves díjat fizetni a reklámcsík eltüntetéséért, mivel nálunk nincs semmilyen reklámcsík vagy felugró reklám ablak. Minden regisztrált felhasználó webtárhelyet kap, melyel szabadon gazdálkodhat, nincs fájl típus vagy fájl méret korlátozás a szerveren. PHP scripteket biztonsági okokból nem lehet futtatni a szerveren.

Legújabb twittek

Kitöröltem a képeim és videóim felét, de még most is azt írja nincs elég tárhely. At this point már arcon is baszhatom magam.

RT @NagyLuca13: Beszelnek itt az embik az approl h milyen szar. Kozben en le sem tudom tolteni tarhely hianyaban. :/#xfaktorhu

Beszelnek itt az embik az approl h milyen szar. Kozben en le sem tudom tolteni tarhely hianyaban. :/#xfaktorhu

Megtaláltam az eddig hiányolt fotóimat a TÁRHELY KUKÁJÁBAN!!! Lövésem sincs, hogy a ...cibe került oda 700 valahány… https://t.co/E2Yw7OWOZI

@thisis_khaleesi még az iPhone tárhely optimalizálását válaszd ki, aztán elvileg elkezdi a szinkronizálást

Jövőhéten végre átesik a Pro az újrapasztázáson. A következő, amit meglépek, egy 2 TB-os SSHD lesz. Nem csak a tárh… https://t.co/2uBS1bAslL

Új: Még egyszer a WordPress biztonságosságáról https://t.co/DamzAZC1lo #fb

Tudna valaki FTP-ben segíteni? A tárhely létre van hozva, a port a tűzfalon is és a routeren is ki van nyitva. De h… https://t.co/5vl91bDRtb

Keresés

TELC nyelvvizsga - Nyelvvizsga feladatok (német alapfokú)

1. Szóbeli nyelvvizsga feladatok

Négy feladatból áll. Időtartama 30+15 perc. A szerezhető pontok száma összesen 150. A hallott szöveg értésére délelőtt kerül sor, míg a beszédkészség mérésére délután. A beszédkészségnél két jelölt egyszerre, a Vizsgaközpont által kialakított párban vizsgázik, páratlan számú jelölt esetén az egyik vizsgáztató a jelölt partnere. A felkészülő teremben (felkészülési idő 20 perc) nem érintkezhetnek egymással, de a feladatokat ott már megtudják és jegyzeteket készíthetnek maguknak.

1.1. Szóbeli nyelvvizsga feladatok - hallott szöveg értése

A globális, komplex, illetve szelektív hallás utáni értést vizsgálja összesen 15 igaz/hamis és 5 igen/nem állítással, külön-külön mondatokat, illetve szituációkat megértve.

1.2. Szóbeli nyelvvizsga feladatok - kapcsolatfelvétel

A feladat szinte kötetlen beszélgetés abból a célból, hogy a jelöltek minél többet tudjanak meg egymásról. Az egyik vizsgáztató fölvet még egy témát.

1.3. Szóbeli nyelvvizsga feladatok - téma alapú beszélgetés

A feladat valamely - szöveg és kép formájában fölvázolt - kérdéskör megvitatását várja a vizsgázóktól. Feladatlapjaikon különböző az input.

1.4. Szóbeli nyelvvizsga feladatok - szituációs gyakorlat

A közös feladatmegoldás keretében valamely helyzet együttes megoldásának módjában, részleteiben kell a beszélgetőtársaknak konszenzusra jutniuk és megállapodniuk vagy egy témával kapcsolatos mondatok közül kell két olyat találniuk, amivel egyetértenek és kettőt, amivel nem, majd ezek ügyében kell vitatkozniuk, érvelniük.

2. Írásbeli nyelvvizsga feladatok

Három feladatból áll. Időtartama 2 óra (120 perc). A szerezhető pontok száma összesen 150. Nyomtatott munkafüzetben történik a feladat közlése, nyomtatott íveken kell a megoldást közölni. Ceruzával kell dolgozni. Segédeszközök használata tilos.

2.1. Írásbeli nyelvvizsga feladatok - olvasott szöveg értése

A mérési egység 3 részből áll. Globális értés mérésére a vizsgázónak 5 rövid szöveghez megfelelő címet kell választania 10 opcióból. Komplex értés igazolására 5 feleletválasztásos kérdésre kell válaszolni. Szelektív olvasási feladat keretében 12 hirdetés alapján 10 állításnak kell párt találni.

2.2. Írásbeli nyelvvizsga feladatok - nyelvi elemek

A mérési egység 2 részből áll. Egybefüggő szövegben kell megoldani 10 feleletválasztásos tesztkérdést. Ugyancsak konzisztens szövegben kell elhelyezni 15 szóból választott 10 szót.

2.3. Írásbeli nyelvvizsga feladatok - levélírás

A feladat során 4 megadott tartalmi elem befoglalásával kell általában hivatalos vagy félhivatalos levelet írni.

TELC nyelvvizsga - Szóbeli témakörök (német középfokú)

1. Person
5. Tägliches Leben
9. Geschäfte, Handel und Konsum
13. Freizeit und Unterhaltung
2. Menschlicher Körper, Gesundheit und Körperpflege
6. Essen und Trinken
10. Dienstleistungen
14. Medien und moderne Informationstechniken
3. Wohnen
7. Erziehung, Ausbildung und Lernen
11. Natur und Umwelt
15. Gesellschaft, Staat, internationale Organisationen
4. Orte
8. Arbeit, Beruf
12. Reisen und Verkehr
16. Beziehungen zu anderen Menschen und Kulturen

TELC nyelvvizsga - Megfelelés (német alapfokú)

A német írásbeli vizsgarészen összesen 150 pont szerezhető.

A német szóbeli vizsgarészen összesen 150 pont szerezhető.

Akkor sikeres a vizsga, ha a vizsgázó külön-külön eléri a 60%-ot (90 pontot) az írásbeli és a szóbeli vizsgarészen is. Csak ezt követően összesítik a pontszámokat, így kapja meg a vizsgázó a végleges pontot (maximum 300 pont), illetve százalékos eredményét. A vizsgázó ilyenkor sikeres nemzetközi és államilag elismert komplex bizonyítványt kap.

Sikertelen komplex vizsga esetén nemzetközi és magyarországi részbizonyítványt is kaphat a vizsgázó (írásbeli vagy szóbeli), amennyiben a szóbeli vizsgarészen vagy az írásbeli vizsgarészen külön-külön eléri a legalább 60%-os teljesítményt.

TELC nyelvvizsga - Vizsgadíj (német alapfokú)

Vizsgaszint
Szóbeli vizsgadíj
('A' típusú)
Írásbeli vizsgadíj
('B' típusú)
Komplex vizsgadíj
('C' típusú)

Német alapfokú (B1)

18.000 Ft
18.000 Ft
26.000 Ft

TELC nyelvvizsga - Mintafeladatok (német alapfokú)

Német alapfokú TELC nyelvvizsga írásbeli mintafeladat (hivatalos oldal)

Német alapfokú TELC nyelvvizsga hallgatásos mintafeladat (hivatalos oldal 1.)

Német alapfokú TELC nyelvvizsga hallgatásos mintafeladat (hivatalos oldal 2.)

Német alapfokú TELC nyelvvizsga hallgatásos mintafeladat (hivatalos oldal 3.)